Лицемери: Причају о клими, а на Форум долазе приватним авионима и хеликоптерима

Светски лидери причају о клими, али она елити није изгледа била на уму када су масовно дошли приватним авионима на расправу у Давосу.

/ AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Извршни директори многих компанија и светски лидери тврде да су забринутији него икад када је реч о климатским променама, али их то није спречило да закупе или дођу приватним авионима, и то ове године у рекордном броју.

Практичност и удобност приватног авиона у односу на комерцијалне летове изгледа да надмашује било какву забринутост због превелике емисије штетних гасова, преноси сајт Б92.

Светски медији пишу да је око 1.500 летова приватним авионима планирано за недељу Светског економског форума у швајцарским Алпима, иако је управо авио-саобраћај идентификован као један од климатских проблема.

Већина учесника стиже у Давос аутомобилом или возом, после изласка на пример са аеродрома као што је онај у Цириху, али многи директори и лидери унајмљују хеликоптере да уштеде време.

Наводи се и да тражња за приватним летовима у недељи форума није нигде толика, односно да се, примера ради, ни у току Лиге шампиона не лети толико,преноси Б92.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »