Кубуровић: Испитати да ли су увреде на Твитеру кривично дело

Министарка правде Нела Кубуровић позвала је данас надлежне органе да испитају да ли у увредама на друштвеним мрежама упућеним женама има елемената кривичног дела.

Кубуровић је подсетила да смо све чешће сведоци различитих врста вербалних увреда и насилничког понашња појединих представника опозиције на рачун жена и да је битно да држава стане на пут таквом понашању и покаже да није земља насиља и женомрзаца.

„Доста смо радили у претходном периоду, нарочито Министарство правде, да обезбеди заштиту женама и деци од сваког вида насиља, па и вербалног“, рекла је Кубуровић.

Подсетила је да је изменама кривичног закона омогућено да таква понашања буду санкционисана.

„Кривично законодавство треба да прати друштвене околности. Позивам надлежне органе да реагују, јер од њих највише зависи колико ће бити добра имплементација тих измена закона“, нагласила је Кубуровић.

Оно што је битно, додала је министарка, да надлежни органи не праве разлику када је реч о починиоцима таквих кривичних дела, било да су у питању јавне личности или обични грађани, већ да једнако поступе према свима и без дискриминације.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »