Jovanović: Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine

“Narodna stranka i Savez za Srbiju garantuju da će, nakon smene sadašnje vlasti, doneti zakon o poreklu imovine, te da će od sadašnjih i bivših javnih funkcionera i njihovih partnera biti oduzeta sva neosnovano stečena imovina”, rekao je Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe u Skupštini grada Beograda.

Jovanović je poručio da će se takav zakon primenjivati na sve slučajeve u poslednjih 25 godina, a sredstva od oduzete imovine biće uplaćena u budžet Republike Srbije.

Podsetivši na to da je Aleksandar Vučić još u junu 2013. garantovao da će se zakon o poreklu imovine naći u skupštinskoj proceduri, a da ni posle skoro šest godina od toga nema ništa, Jovanović je zaključio da je očigledno da je promena režima prvi preduslov za donošenje ovog zakona.

“Najnovije otkriće o dve vile u vrednosti od preko četiri miliona evra u vlasništvu bivšeg direktora državne kompanije Elektromreža Srbije, mora da posluži kao poslednja opomena da je ovaj zakon trebalo odavno doneti. Takođe, Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj jedan ministar kupuje stan za keš odbijajući da objasni poreklo novca, dok drugi ima 45 bankovnih računa u inostranstvu”, naveo je Jovanović.

Posledica toga, zaključuje Jovanović, jeste to da je Srbija jedina evropska zemlja koja je na crnoj listi relevantnih međunarodnih organizacija zbog pranja novca, a to “odvraća ozbiljne strane investitore i cementira kriminal i bedu u našoj zemlji”.

Ova vest Jovanović: Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »