Инфективна клиника добија ново рухо: на јесен креће реновирање, ко и изградња новог објекта

Инфективна клиника у Београду, после скоро читавог века, коначно добија нов изглед, сазнаје РТС. Реновирање почиње на јесен.

Ољуштени малтер, зарђали кревети, дотрајале цеви, буђ у купатилима могу се видети, не само у хорор филмовима, него и у једној здравственој установи у Београду, у којој се лече пацијенти оболели од тешких али и заразних болести, хепатитиса, сиде, малих богиња, маларије.

Инфективна клинка у Београду постоји 93 године. О комплетном реновирању и новој згради прича се дуже од 20 година.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић рекао је да је јучерашњи састанак са представницима Министарства и Канцеларије за капитална улагања завршетак огромног посла за припрему реконструкције.

Стевановић је објаснио да реконструкцију Инфективне клинике отежава и то што мора да буде у непосредној близини Клиничког центра и то је институција која ради 24 сата.

«Договорено је да нема прекида рада, да нема измештања Клинике захваљујући фазној реконструкцију», навео је Стевановић и додао да ће се на крају изградити и један нови објекат.

Како је додао, пројекат је сада у припреми, а први радови ће почети на јесен. «Коначни се ради оно што се дуго очекивало», каже директор Инфективне клинике.

Инфективна клиника састоји се од шест објеката, павиљонског тима, које је зуб времена озбиљно начео. Постоји 93 године, а о комплетном реновирању и новој згради прича се дуже од 20 година, преноси Танјуг. 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »