Гостовање Александра Антића у „Упитнику“ РТС: „Да ли су потребни ванредни парламентарни избори“

“Одлука о изборима још није донета. Са СНС смо разговарали и консултације на највишем нивоу су свакодневне. Постоји сет разлога зашто се размишља о парламентарним изборима. Постоји и низ разлога који су још увек једна брана да се донесе таква одлука, пре свега у домену високих државних и националних интереса.

Наравно, пресудна је улога СНС као странке која има већину у Парламенту, њихови страначки интереси. Према свим подацима интереси СПС су у правцу  да би нам избори у овом тренутку одговарали и о томе говоре истраживања и резултати локалних избора који су одржани. Уверен сам да ће пре свега председник Републике и председник СНС Александар Вучић ту одлуку донети у складу са државним интересима” рекао је Александар Антић високи функционер Социјалистичке партије Србије гостујући у емисији “Упитник“ РТС-а на тему „Да ли су потребни ванредни парламентарни избори“.

„Верујем да дијалог власти и опозиције треба да се одвија у Парламенту. Верујем да треба да разговарамо и имамо један квалитетан дијалог. Јавни сервис отвара могућност за то али за дијалог је потребно много политике и аргумената. Влада, пре свега, жели једну политичку страбилност.

Имамо снажну подршку међу грађанима, одличне резултате и важне послове који су пред нама. Нама не треба свађа и било каква тензија“ рекао је Антић говорећи о дијалогу власти и опозиције и додао: „ Та тензија долази са друге стране, кроз једно појачано насиље и кроз вештачки генерисано незадовољство кроз протесте иза који се у овом тренутку опозиција вешто крије. Али све мање вешто, узимајући у обзир да сам чуо протеклих дана да планирају фазу два у којој ће опозиционе странке да преузму вођење тих протеста. Желим да потенцирам –  изборни услови су ваши, идентични изборни услови по којима сте победили на изборима 2008. и изгубили 2012. Једино су бирачки спискови у бољем стању него тада. Медијска слика и медијска сцена је далеко шира него што је била у то време, време се променило. Већи број медија, већи број формата, друштвене мреже, читава једна лепеза могућности у којима се и грађани информишу и води дебата.

Не разумем причу опозиције о бојкоту, за власт се бори и власт се једино може освојити на изборима. Не знам онда шта је план опозиције – да ли су то протести или насиље, не то није добро. Ако хоћете да имамо један озбиљан дијалог онда морамо да учествујемо у политичкој утакмици. Ми нашу политику на сто, ви вашу политику на сто и грађани да одлуче“.

Извор и видео: РТС

 

The post Гостовање Александра Антића у „Упитнику“ РТС: „Да ли су потребни ванредни парламентарни избори“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »