Гојковић: Жене Српске напредне странке неће више да ћуте на нападе

Председница Скупштине Србије, Маја Гојковић, изјавила је данас да жене СНС-а, које су већ биле изложене увредама попут оних које сада новинаркама упућује глумац Сергеј Трифуновић, више неће ћутати.

Гојковић је рекла да су се оне јуче солидарисале са новинарком Српског телеграфа Иваном Жугић.

„Кад год неко нема некакве аргументе одмах каже “ви сте фуксе, ви сте курве“. Он показује да жена не може да буде равноправан саговорник у политици на неке важне теме“, рекла је Гојковић.

Навела је да Сергеј Трфуновић жели да буде председник једне од политичких партија, да замени Сашу Јанковића, те да ће врло радо разговарати са њим на сваку важну политичку тему јер види, додаје, да не зна ни који су закони усвојени у парламенту, а који нису.

Подсетила је да је Трифуновић и за њу рекао да је „фукса“ зато што не дозвољава да се донесу одређени закони.

„Рекао је да сам спречила да се донесе Зојин закон. Зојин закон је усвојен пре више од две године, онда Маријин закон. Он не зна ништа о томе, али тако нагађа у неком кафићу, то је њему интересантно, шаље поруке, вређа жене“, каже Гојковић.

Поручила је да је у Србији више од 51 одсто жена и да су оне озбиљна снага, те да зато челници Савеза за Србију не треба да их потцењују, вређају, шутирају, омаловажавају.

„Ја сам озбиљан полтичар. Нисам шарлатан, нисам старлета у политици као што је то можда господин Трифуновић који сада тражи своје место у политичком животу Србије и ето, нашао га је у простаклуку“, рекла је Гојковић.

Навела је да челници Савеза за Србију промовишу опасан модел понашања кроз увреде и насиље над женама које су постале њихов политички програм, те подсетила да су томе већ биле изложене и премијерка Ана Брнабић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Посебно је, каже Гојковић, опасно што на увреде, омаловажавање и физичко насиље над женама не реагују жене из Савеза за Србију.

 

Размишљамо о изборима, већина у СНС их жели

Српска напредна станка размишља о превременим парламентарним изборима и већина напредњака их жели, али о томе ће се одлучивати на основу многих околности, изјавила је данас чланица Председништва СНС Маја Гојковић.

„Видећемо. Имаћемо и Председништво, након тога Главни одбор СНС. Много околности ће одлучивати о томе у корист Србије, а не у корист једне политичке партије“, рекла је Гојковић.

Каже да СНС има велико поверење грађана Србије на основу кога и води државу, али да се напредњацима стално спочитава и говори малтене да су отели власт и спроводе „некакву хајдучију у држави“.

„Негирају се резултати, смањене незапослености, отварање великог броја фабрика, побољшање међународног угледа државе, резултати парламента. Најбоље је изаћи пред грађане Србије и видети шта мисле о нама, а шта мисле о Ђиласу, Јеремићу, Мариники Тепић, о девојци (Сари Николић која предводи протесте) која измишља да се не бави политиком“, каже Гојковић.

Њих све је, додаје, срамота од тога шта су за 12 година урадили од Србије па би сад да се сакрију.

„Па, кажу “сад смо ми мало глумци, мало студенти, нисмо политичари“. Они су сви били на власти“, рекла је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »