„Година Африке“: Руско оружје улази на велика врата на «црни континет»

Руска предузећа, која су део система војно-техничке сарадње, у 2019. години планирају важне пројекте са афричким земљама, саопштио је „Рособоронекспорт“.

У свом саопштењу за медије, компанија је текућу годину назвала „годином Африке“, али детаљи о пројектима нису објављени.

Од 22. до 24. јануара „Рособоронекспорт“ учествује на међународној изложби посвећеној безбедности и одбрани „Штит Африке 2019“, која се одржава у Обали Слоноваче.

Компанија је за тај догађај планирала богат пословни програм. „Рособоронекспорт“ ће између осталог представити широк спектар оружја и војне опреме који се користи током операција у борби против тероризма и специјалним операцијама полицијских снага.

„Рособоронекспорт“ сматра да ће највећи број купаца из афричких земаља бити заинтересован за оклопне транспортере БТР-80А и БТР-82А, борбена возила пешадије, оклопна возила „Тигар“, војни транспортни хеликоптер Ми-35М и војне транспортне хеликоптере типа Ми-17.

За заштиту граница и важних објеката, Русија ће представити широк спектар средстава за надзор и контролу, укључујући беспилотне летелице и радарске станице.

„Свесни смо потреба наших партнера и пријатеља и високо ценимо њихову жељу да Африка постане безбедна територија. Сигуран сам да руски производи, тестирани у стварним борбеним условима, у потпуности одговарају њиховим циљевима“, наводи се у саопштењу генералног директора „Рособоронекспорта“ Александра Михејева.

sputniknews.com

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »