Европска унија нема никог ко ће Приштини да „удари руком о сто“!

Европски парламентарац Едуард Кукан поручио је Европској спољној служби и Европској комисији да више раде, а мање филозофирају у разговорима са Приштином.

„Нема тога ко ће у ЕУ да удари руком о сто и каже: Не радите то!“, каже Кукан.

Председавајући Одбором Европског парламента за сарадњу са Србијом оценио је да је ситуација на Косову „напета и потенцијално експлозивна“ и заложио се за конкретније и директније ангажовање ЕУ.

„Сви им причамо, они кажу да су нас чули, али неће ништа да ураде. И шта ЕУ ту може да уради?“, запитао је Кукан поводом одбијања Приштине да повуче таксу на робу из Србије и БиХ.

Кукан је нагласио да је понашање Приштине исто и када је у питању трансформација Косовских безбедносних снага.

„Сви смо им рекли да то не раде, почев од Столтенберга, а они настављају. Шта ће бити следеће? Ми да настављамо да се надамо, а они да раде по своме?“, поручио је Кукан.

Он је током дебате о безбедносној ситуацији на Косову у Подкомитету за безбедност Спољнополитичког одбора Европског парламента поручио Европској комисији и Европској спољној служби да би требало да буду директнији и да више „раде, а мање филозофирају“ у разговорима са Приштином. Он је поручио да ЕУ треба категорично да каже „не“ најавама Приштине да би САД требало да се укључе у дијалог Београда и Приштине, пренео је Танјуг.

„Србија ће онда желети да се укључи и Русија, а онда ћемо уместо билатералног дијалога Београда и Приштине имати много шири међународни проблем“, закључио је Кукан.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »