Антић: Само корак до физичког насиља челника Савеза за Србију

Високи функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) и министар енергетике Александар Антић оптужио је данас челнике опозиционог Савеза за Србију за „све чешће насилничке иступе“ и да само корак дели од њиховог „физичког напада на политичке неистомишљенике“.
„Физичко насиље у комбинацији са уличним протестима можда су политички циљ Сергеја Трифуновића, Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и њихових партнера, али тако нешто у демократској Србији не смемо да допустимо“, навео је Антић у писаној изјави.

Он је затражио од организација и појединаца који се противе насиљу и баве се заштитом људских права, а посебно правима жена, да „одлучно и јасно упозоре ове људе да моментално престану са изливима насиља према политичким противницима, а нарочито према женама“.

Додао је да је оклевање да се то учини „саучесништво са насилницима и њихово охрабривање да наставе са насиљем, што то ће неминовно довести и до њихових физичких напада“.

„Тешке увреде Сергеја Трифуновића упућене новинаркама да су ‘курве’ и ‘фуксе’ или Ђиласов улични обрачун са студентима само су последњи у низу напада који преко ноћи могу да прерасту у физичке насртаје, при чему жртва може бити било ко, па чак и наше мајке и сестре“, изјавио је Антић.

Антић је изјавио да у Србији „не сме бити места за насиље и насилнике макар се представљали као политичари и грађански активисти“.

Извор: Нови магазин

фото: Рас Србија

The post Антић: Само корак до физичког насиља челника Савеза за Србију appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »