Житељи Лондона се толико дрогирају да рибе у Темзи “вилене” од кокаина

Грађани Лондона узимају толико кокаина да су јегуље у Темзи постале хиперактивне, резултати су истраживања спроведеног на делу реке близу зграде Парламента.

Дрога која из урина корисника стиже до водотокова не би требало да буде толико концентрисана јер постоје постројења за пречишћавање канализације али се испоставило да уобичајене методе не могу да се изборе са последицама оштрог раста наркоманије.

Научници су такође приметили и веће количине кофеина што доприноси све већом поремећајима у екосистему реке. Промене у понашању најупадљивије су код јегуља, које између априла и октобра мигрирају узводно, па је њихово кретање постало све хаотичније. Ова угрожена врста и овако мора да преброди велике препреке на свом дугом путу и научници су забринути како ће се овај тренд одразити на њихову популацију.

Ефекат на копну је погубан. Прошле године се у Уједињеном Краљевству скоро учетворостручио број смрти од кокаина па је на милион становника забележено 7,5 случајева са фаталним исходом.

Острвљани су лидери у Европи по конзумирању ове дроге, а за све већу смртност стручњаци, између осталог, криве повећану чистоћу кокаина који се може купити на улици, као и пораст производње у Колумбији што је довело до пада цене. 

(dailymail.co.uk)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »