Због Амазона затварају 23.000 продавница, а без посла остаје 175.000 људи?

Због повећања куповине преко интернета и пораста дивова попут Амазона, у Великој Британији би око 175.000 радника могло би да остане без посла и да се затвори око 23.000 продавница.

Како се наводи у годишњем извештају саветника за некретнине Алтус групе, ова криза би поред познатих робних кућа, могла да захвати и мале независне трговине, пише британски Гардијан.

Како се наводи, бројке указују да ће ова година бити још гора од 2018, када је затворено скоро 20.000 трговина и угашено око 150.000 радних места.

Аутори извештаја предвиђају да ће се због «сеизмичког помака» у куповним навикама у Британији, укупна вредност имовине у малопродаји ове године смањити за 15,9 одсто.

Да је 2018. година била лоша за познате британске трговачке ланце, показује и пропаст «Хаусе оф Фрејзер», «Еванс Сајклс», «Меплајна» и «Паундворлда», док затварање дела својих радњи за ову годину најављује и «Маркс и Спенсер».

Извештај Алтус групе показао је да 62 одсто великих власника и инвеститора у Великој Британији сматра да су Амазон и други онлине играчи пореметили тржиште некретнина, а најављује се и да ће 2019. година бити тешка за британске трговце, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »