[VIDEO] Vuk Jeremić: Ulazimo u drugu fazu protesta protiv režima, Vučić kao Šojić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da će protesti uskoro ući u drugu fazu u kojoj je „potrebno da se svi učesnici protesta dogovore oko precizno arikulisane političke platforme“.

 

„Stav Narodne stranke je da nipošto ne treba učestvovati na izborima pod ovakvim okolnostima, kao i da je neophodno bojkotovati rad od režima zarobljenih i zloupotrebljenih institucija, pre svega Narodne skupštine. Moramo u našim zahtevima biti ujedinjeni, kao građani, bez obzira da li smo politički aktivni ili ne“, rekao je Jeremić za TV Naša.

Jeremić je podsetio da se Narodna stranka zalaže za lustraciju, zakon o poreklu imovine i uvođenje specijalnog tužilaštva za visoku korupciju, kao i najstrožije kazne za sve koji su zloupotrebili službene položaje i bavili se kriminalnim aktivnostima.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, je rekao da Vučićev nastup na međunarodnoj pozornici “sve više poprima oblik televizijske sapunice u žanru urnebesne parodije”, i da je ponašanje predsednika Srbije prema Vladimiru Putinu tokom njegove nedavne posete Beogradu bila “degutantna kombinacija prostakluka i servilnosti.”

“Vučić se u višesatnom prenosu na RTS-u pred Putinom ponašao kao Šojić – samo je još falilo da pokuša da ga izdžepari. Pitanje je da li bi i sam Lane Gutović (poznati glumac koji glumi imaginarni lik Srećka Šojića) mogao da tako nešto ponovi pred kamerama”, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i to da je „na otvaranje granica ka Albaniji, izostala adekvatna diplomatska reakcija Srbije kroz zahtev za održavanje vanredne sednice Saveta Bezbednosti“ i poručio da je „to samo još jedan dokaz da ova vlast pitanje Kosova ne tretira van konteksta unutrašnjeg političkog marketinga.”

Predsednik Narodne stranke je, govoreći o šetnji građana za ubijenog Olivera Ivanovića, istakao da postoji senka sumnje nad državom o pozadini ovog političkog ubistva jer godinu dana nema gotovo nikakvog pomaka u istrazi.

„Ubijen je opozicioni lider nakon zverske harange koju je protiv njega vodio režim kroz svoje medije. Ko je za to odgovoran?“, uputio je pitanje vlastima Jeremić.

 


Izvori:

  • Video: TV Naša

Ova vest [VIDEO] Vuk Jeremić: Ulazimo u drugu fazu protesta protiv režima, Vučić kao Šojić je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »