Трка страве и ужаса у Загребу: Јурио BMW-ом па покосио публику (ФОТО, ВИДЕО)

«Royal Performance Motorsport» организовао је у недељу сусрет љубитеља аутомобила на загребачкој Радничкој цести.

Паркинг је претворен у стазу за дрифтовање, а један младић није добро урадио свој посао и завршио је међу гледаоцима, покосивши два мушкарца и жену.

«Тај дечко уопште није требало да дрифта. Свој BMW изложио је међу осталима у хали и кренуо напоље. Без допуштења је изашао на стазу и на крају ударио три гледаоца», рекао је за «24sata.hr» Томислав Старешина, један од водитеља «Royal Performance Motorsport», аутоклуба у настајању.

Истакао је да су сви који су се јавили за дрифт морали потписати изјаву о преузимању одговорности. Младић који је возио BMW то није учинио и без дозволе је изашао на стазу.

«Преценио се и излетео с полигона», казао је Старешина.

Према снимку једног од сведока, људи у публици нису успели да побегну аутомобилу који је јурио на њих. Прво је ударио у гуме које су биле постављене уз стазу, након чега је покосио два мушкарца и жену.Тим медицинара је одмах пружио помоћ гледаоцима и нико од повређених није животно угрожен. Мушкарци имају болове у леђима и врату, а девојка је повредила ногу.

Аутомобил који их је ударио више није у возном стању. Како се не би запалио након ударца у бетон, засули су га прахом из ватрогасног апарата, а касније су га преместили.

«Возач је признао да је погрешио и засад је поступио исправно. Ипак, он више неће моћи да се појави на оваквим окупљањима као учесник него искључиво као посетилац», рекли су организатори.

Ово је друго окупљање љубитеља аутомобила у Загребу. Прописи за возаче су изузетно строги, управо због сигурности. Ипак, није било заштитне ограде између стазе и публике, што се према речима саобраћајних стручњака може сматрати пропустом, преноси Танјуг позивајући се на хрватске медије.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »