Русија формирала батаљон легендарних тенкова Т-34 (ФОТО)

ридесет тенкова Т-34, које је Лаос у оквиру војнотехничке сарадње уступио Русији, стигли су на своје одредиште – у град Наро-Фоминск у близини Москве. Реч је о легендарном моделу из времена Другог светског рата, једном од симбола победе СССР-а у Великом отаџбинском рату, како Руси називају тај глобални сукоб.

По инструкцијама министра одбране Сергеја Шојгуа, начелник генералштаба генерал армије Валериј Герасимов је наредио формирање батаљона тенкова Т-34 који ће се налазити у Наро-Фоминску и који ће бити оперативан од првог марта. Осим тога, како је навело Министарство одбране Руске Федерације, тенкови ће се користити и за снимање документарних и играних филмова.

Тенкови су из Лаоса бродом превезени до Владивостока, а одатле транссибирском пругом до Наро-Фоминска где је ову железнички композицију дочекао и генерал армије Дмитриј Булгаков, један од заменика министра одбране.

Како је рекао генерал Булгаков на пригодној свечаности, какве су приређиване и у већим градовима кроз које је пролазио воз са тенковима Т-34, посаде ових тенкова ће ускоро почети са припремама за овогодишњу параду поводом Дана победе.

(Фотографије Министарство одбране Руске Федерације)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »