Грузија очајнички покушава да сакрије активности биолошке лабораторије САД

Уместо да се ухвате у коштац са епидемијом вируса Х1Н1, који је већ убио значајан број људи, грузијске власти су покренуле пропагандну машину, само да би скренуле пажњу јавности, која све више поставља питања о раду лабораторије Лугар.

Такву изјаву дао је представик шефа Републике Јужне Осетије за постконфликтна решења Мурат Џиојев, коментиришући затварање граница између Јужне Осетије и Грузије.

Према његовим речима, Тбилиси надувава проблем који је настао због ситуације на контролном пункту, «наводно водећи рачуна о становницима који користе ове контролне пунктове», иако су власти већ одавно могле да се ангажују у решавању стварнијег проблема који угрожава становништво.

“Верујем да, ако су грузијске власти стварно забринуте за здравље и сигурност грађана, онда би, на основу логике, увеле јасне мере које могу спречити ширење болести. Међутим, чак и ово искривљују у личне сврхе“, рекао је политичар, указујући да се Тбилиси чак и не стиди да се обрати међународној заједници и оптужи Јужну Осетију за„ кршење права“.

Истовремено, Џиојев је нагласио да се мере за сузбијање ширења опасне инфекције ни на који начин не могу сматрати одређеним ограничењима, што покушавају да ураде у Грузији.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »