Гојковић: Савез за Србију промовише насиље

Промовисање насиља у друштву и над женама очигледно је део политичког програма Савеза за Србију оцениле су данас чланице Председништва СНС и позвале цивилни сектор и све који се баве јавним послом, да осуде прогон од стране челника СзС-а свих оних који другачије мисле од њих.

Чланица Председништва СНС Маја Гојковић казала је да је очигледна политика СзС-а да се промовише насиље, као и да то показује то што се свакога дана шаљу поруке женама, које другачије мисле, да су „курве“.

“То је опасна политичка порука која промовише насиље у нашем друштву и ми смо се данас окупиле да позовемо цивилни сектор и све жене које се баве јавним послом да осуде прогон свих нас које другачије мислимо од СзС”, казала је Гојковић.

Додала је да су сви сведоци да је један од челника СзС Сергеј Трифуновић јуче брутално напао новинарку Српског телеграфа, након чега је наставио са нападом тако што се извињавао курвама што их је поредио са новинаркама.

“Ово је само још један у низу напада на жене у нашој држави и сигурна сам да није последњи. Овде смо као представнице жене, као представнице 51 одсто популације и као представнице женског пола које се баве јавним пословима да поручимо и кажемо стоп насиљу над женама и да пошаљемо поруку да жене у Србији нису курве”, истакла је Гојковић.

Гојковић је указала да већи део јавности, медија и цивилног сектора, као и они који су задужени да брину о родној равноправности, нису реаговали на те увреде.

Додала је да су напади и увреде на жене почеле са нападом на премијерку Србије Ану Брнабић, када је Веселиновић позивао на њено силовање, а наставило се тако што је Трифуновић промовисао идеју да је председница Скупштине Маја Гојковић фукса.

“И то само зато што имам другачије мишљење, зато што подржавам председника Александра Вучића. Жртва њиховог насиља и вербалног и физичког је и супруга Оливера Ивановића која није желела да им се придружи на једном протесту, новинарке Пинка, Студија Б. Сви смо заједно и морамо да кажемо стоп политичким програмима СзС које се односе на жене”, казала је Гојковић.

Упитала је шта још треба да се деси да повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић реагује, као и да медији почну да пишу о феномену насиља над женама коју промовише СзС.

Осудила је понашање посланица СзС које ћуте на ту тему, а врло су гласне када се прича у Мрежи жена у Парламенту, који је, према њеном мишљењу, обесмишљена.

“Упозоравамо и жене које обављају јавне и важне послове да не треба да подстичу овако понашање и омаловажавање жена које се не слажу са политиком СзС, а коју промовишу насилници који очигледно без програма имају да понуде само малтретирање, понижавање жена. Очигледно је да је њихова порука да је нама место на штајги, у јавној кући, да нисмо за обављање јавних и важних послова”, истакла је Гојковић.

Навела је да је и председница општине Стари град Ирена Вујовић једна од жртви насиља, као и да се у том случају такође наишло на ћутање већег дела јавности и цивилног сектора.

Подсетивши да је Слободан Георгиев казао да све људе који су дошли да поздраве председника Русије Владимира Путина испред Храма Светог Саве треба стрпати у логор, Гојковић је казала да челници СзС позивају на линч људи који се налазе у СНС и свих оних који не мисле као они.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »