Весић: Простачко понашање говори како Ђилас разуме политику

Члан председништва СНС Горан Весић указао је данас да Драгану Ђиласу није први пут да јавно псује, вређа и омаловажава оне који не мисле као он.

„Сада су мета његове бахатости људи који су са њим у протесту, а усудили су се нешто да га питају“, рекао је Весић.

Према његовим речима, Ђилас је, док је био градоначелник Београда, „наредио да се претуче човек из Раље који се осмелио да му постави питање, његово обезбеђење је повредило девојчицу на протесту испред Скупштине града, псовао је опозиционог одборника на седници градске скупштине, а новинару „Политике“ је на конференцији за новинаре рекао „зини да ти кажем“.

„Од како је поново почео да долази на седнице Скупштине града прво је одгурнуо са говорнице одборника Александра Мирковића, а потом га је јавно псовао и назвао магарцем. Не желим ни да помињем претње које је мени упућивао на седници градског парламента, али довољно је да кажем да ми је на прошлој седници претио вешањем. Исто онако како је његов пријатељ Веселиновић претио Ани Брнабић силовањем, а Вучићу вешањем на Теразијама“, додао је Весић.

Весић је оценио да је посебно патетично Ђиласово скривање иза деце, поготову што њега нико није вређао, ни псовао, јер је он био једини који је псовао мајку „педерску“.

„За разлику од њега коме нико не сме да постави ни питање, јер не зна да ли ће добити батине, имамо прави пример не само вређања пред децом, већ вређања деце председника Вучића којима су изложена од Ђиласових сарадника. Посебно је на мети била кћерка председника Вучића коју су Ђиласови сарадници вређали. Да ли се Ђилас тада сетио да заштити другу децу? Наравно да није јер напади долазе из његовог окружења“, истакао је Весић.

Према његовим речима, насилник увек остаје насилник, а ово простачко понашање јасно говори како Ђилас разуме политику.

„Код њега нема места за другачије мишљење, за било какву критику или не дај Боже за другачији став. Ко се усуди да помисли нешто тако, ето Ђиласа да га са својим телохранитељима дисциплинује, некада батинама, а некада псовкама“, закључио је Весић.

 

ПКБ у децембру платио Граду дуг за порез од 720 милиона РСД

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је компанија ПКБ 14. децембра прошле године платила граду Београду целокупан основни дуг на име пореза на имовину који годинама није плаћан.

„Компанија ПКБ је 14. децембра уплатила у буџет града 719.525.041,34 динара што је био њихов основни дуг на име пореза на имовину који годинама није плаћан“, рекао је Весић.

Весић је подсетио да је град Београд 4. јануара са компанијом ПКБ потписао споразум о одлагању плаћања преосталог дуга у износу од 198.920.081,16 динара, који се односи на неплаћене камате у складу са Законом о пореском поступку и администрацији.

„По том споразуму ПКБ је дао банкарску гаранцију на износ целокупног дуга. Половина дуга се плаћа у три једнаке рате (15. јануара, 15. фебруара и 15. марта) по 33.158.179,93 динара. Прва рата је уплаћена на време, а уколико ПКБ буде измирио све три рате на време, отписује се других 50 одсто дуга. Ову погодност коју пружа Закон могу да користе сва правна и физичка лица“, рекао је заменик градоначелника.

Према његовим речима, чињеница да је ПКБ измирио сва дуговања на основу пореза на имовину јасно говори због чега је добро што је ову компанију купио респектабилан страни инвеститор.

„Компанија ПКБ је само граду Београду дуговала на име пореза на имовину 918 милиона динара односно 7,8 милиона евра. Колико је то велики новац најбоље показује податак да ће изградња комплетне кишне и фекалне канализације на левој обали Дунава коштати око 48 милиона евра“, рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »