Триван са председником Републике Палау Томијем Eсангом Ременгесом

Министар заштите животне средине Горан Триван састао се са председником Републике Палау Томијем Eсангом Ременгесом, који борави у званичној посети Републици Србији.

Како је поменуто у разговору који је протекао у пријатељској и срдачној атмосфери, Палау, иако далека острвска земља, својим ставом и односом према еколошким питањима дели са Србијом кључна опредељења и стратешки однос према политици заштите животне средине и природе.

Министар Горан Триван указао је да опредељење Палауа према заштити животне средине и импресивни резултати у заштити природе са стављањем под заштиту 80 посто територије, представљају додатни подстицај успостављању и развоју сарадње две земље у области заштите животне средине. „Србија и Палау, као две земље које су ратификовале Париски споразум о климатским променама и које су опредељене његовој пуној примени, али и подједнако усмерене ка одрживом развоју, могу остварити плодоносну сарадњу и у будућности успешно размењивати искуства и знања у овој области“, рекао је Триван. Изражавајући спремност за развијање различитих видова пуне сарадње, министар је посебно нагласио значај заједничког наступања и сарадње две земље у оквиру међународних организација као што су Уједињене нације – УН и Програм за заштиту животне средине Уједињених нација – УНЕП, у циљу јачања глобалне борбе против климатских промена.

На крају састанка договорено је да Србија и Палау, на темељу добрих, пријатељских односа и обостраних интереса за разменом искустава и знања у заштити животне средине и природе, предузму кораке ка потписивању Меморандума о сарадњи две земље у овој области.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван са председником Републике Палау Томијем Eсангом Ременгесом appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »