Тачи: Газиводе, Северна Митровица и Трепча ће бити део „републике Косова“

Хашим Тачи први пут се изјаснио о наметнутим владиним таксама од 100 одсто на производе из Србије и БиХ, истакавши да је та мера већ угрозила односе Косова са САД и ЕУ, јавио је АП.

Тачи зато сматра да Косово не би требало да прави препреке и ствара потешкоће у дијалогу, пренела је агенција.

„Требало би да нудимо позитивне аргументе. Не би требало да дозволимо да Србија добије непотребне заслуге у дијалогу“, рекао је Тачи.

Потврдио је да је приштинском тиму за дијалог предао документацију о досадашњим разговорима у оквиру тог процеса.

Након састанка са тим тимом, Тачи је на конференцији за новинаре рекао, да је документацију предао да би им помогао да испуне обавезу према косовском парламенту.

Према његовим речима, документација обухвата „припрему за коначну фазу дијалога, ставове косовске стране на састанцима који су одржавани у Бриселу, са документима, сугестијама и препорукама његовог кабинета“, преноси Танјуг.

Потврдио је да ће заједно са тимом радити на реализацији свих предвиђених тема међу којима је, и тема о несталима, расељенма, културног наслеђа, питања имовине, питања права мањинских заједниц и повраћај археолошких аретефаката.

„Постизање легално обавезујућег свеобухватног споразума којим ће се гарантовати учлањење Косова у УН, као и да Србија призна Косово, што значи да између нас више неће бити рата“, навео је Тачи и додао да ће то бити циљ приштинског тима за дијалог.

Тачи, каже, да верује да је то, као је рекао, уз велике потешкоће ипак могуће.

Поновио је раније изнету идеју да ће, у складу са финалним споразумом Београда и Приштине, три општине југа централне Србије, Прешево, Бујановац и Медвеђа, постати део Косова, пренео је Ора њуз.

„Чак и Газиводе, Северна Митровица и Трепча ће бити део Републике Косова“, тврди Тачи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »