Политика је за њих забрањена тема: Ирачки бајкери против верских подела(ВИДЕО)

Брујањем по аутопутевима Багдада, «ирачки бајкери» не само да показују љубав према мотоциклима и црној кожи, већ желе да њихов ентузијазам помогне Ираку да превазиђе дубоке верске поделе.

Међутим, како наводи Ројтерс, само ретки срећници возе «Харли Дејвидсона», док се остали сналазе са мотоциклима који су сређени тако да изгледају попут возила из америчког филма «Еасy Ридер».

«Наш циљ је да изградимо братство», каже Билал ал-Бајати (42), владин службеник који је 2013. основао клуб у циљу промовисања јединства, после вишегодишњих верских подела и имиџа бајкерских група.

Зато је прво правило његовог бајкерског клуба — не причати о политици.

«Апсолутно је забрањено да се разговара о политици међу члановима. Кад год се помене политика, чланови добију упозорење једном или двапут, пре избацивања. Немамо више снаге да подносимо овакве трагедије или да их понављамо», рекао је Бајати за Ројтерс, алудирајући на верске поделе.

Групу «ирачких бајкера» чини 380 мушкараца свих узраста, припадника свих друштвених класа и различитих вероисповести, преноси Танјуг позивајући се на писање Ројтерса. Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »