По угледу на Москву, Београд добија еко-осветљење!

Град Београд потписао је споразум са компанијом «Бус лајтинг груп», која се бави расветом и осветљењем. Меморандум о сарадњи са представницима ове фирме потписан је током посете председника Русије Владимира Путина нашој престоници.

Први Дигитални дијалог Србија-Русија (Фото: Лола Ђорђевић)

Потписали смо споразум да ћемо са овом компанијом убудуће радити анализу, да ће нас они саветовати, и да ћемо у перспективи радити на том новом концепту расвете Београда. То значи, са једне стране, еколошки прихватљивији начин осветљења, а с друге и велику уштеду у енергији, тако да су многи градови у Европи и свету прешли на тај начин осветљења. Ова енергетска ефикасност је део концепта «смарт ситија» — рекао је Радојичић.

Градоначелник је посебно истакао да ће се заједно са представницима компаније «Бус лајтинг груп» убудуће бавити градском расветом, али и фасадном и декоративном расветом која може знатно да унапреди и улепша нашу престоницу, пишу Новости.

Први Дигитални дијалог Србија-Русија (Фото: Лола Ђорђевић)

Такође смо причали и о томе да Храм Светог Саве треба да се осветли на други начин, и знатно боље него што је сада и мислим да ће, ако будемо реализовали тај пројекат, то бити још један искорак у туристичкој понуди Београда иако је ово место заиста увек посећено — рекао је Радојичић.

Он је додао да је веома важна сарадња Града Београда са руским компанијама.

Први Дигитални дијалог Србија-Русија (Фото: Лола Ђорђевић)

ПРИМЕНА ПАМЕТНИХ ТЕХНОЛОГИЈА

Током посете руског председника организован је и састанак о дигиталном дијалогу са фирми из Русије са сличним фирмама из Србије

«Фирме из Русије су, заиста, далеко отишле на плану паметне технологије, врло значајне ствари су урадиле и у домену пољопривреде, у концепту «смарт ситија». Видели смо како се ти подаци користе у Москви како би град боље функционисао. Имплементација ових ствари у нашем граду мене као градоначелника изузетно интересује и она отвара многе перспективе»,  истакао је градоначелник.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »