Нема званичне потврде да су у сабраћајној несрећи у Казерти погинули Срби(ВИДЕО)

Иако су италијански медији за викенд објавили да је у Казерти, на југу ове државе, у петак у саобраћајној незгоди погинуло четворо српских држављана, до данас, међутим, ни надлежни органи те земље, као ни наша амбасада, нису потврдили ову вест.

«Новостима» је у недељу речено у надлежним институцијама да се Београду нико од италијанских власти «није јављао да потврди» вест о погибији четворо српских држављана, а исто тако, нико из Србије није звао, нити се на било који начин распитивао о наводно страдалим Србима у Италији.

О несрећи смо сазнали из италијанских медија који су несадржајно пренели ову информацију. С нама нико није контактирао за помоћ — кратко су, за «Новости», рекли надлежни из амбасаде.

Жртве саобраћајне несреће нису одмах идентификоване, па је један део италијанских медија објавио да је реч о младићима из Румуније, док су други извештавали о Србима.

Подсетимо, возач «шкоде караван» је четворицу од петорице путника одвео право у смрт када је брзином од 160 километара на сат возилом слетео с пута.

Према засада непотврђеним информацијама, један од њих је успео да изађе из слупаног аутомобила, али га је непосредно после тога усмртио камион који је наишао.

Пети човек је пребачен у болницу, где му је указана помоћ. Италијански медији пишу да су настрадали мушкарци после 20 километара потере слетели са пута.

Током потере, аутомобил је у једном тренутку прешао у супротну коловозну траку и за длаку избегао директан судар са камионом који му је ишао у сусрет. Успели су да избегну судар са теретним возилом, али је «шкода» после тога слетела с пута право на литицу, пишу тамошњи портали.

Италијански медији наводе да је у питању група српске националности која живи у номадском логору у провинцији Напуљ, што наводи да су у питању припадници ромске националности.

«Сада чекамо испитивање јединог преживелог члана групе, који је хоспитализован и налази се   у тешком стању и под седативима», наводи teleclubitalia.it.

Да ли ће се, евентуално, током наредних дана открити нешто више, остаје да се сачека и види.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »