Мицотакис: У недељу је говорио грчки народ

Председник највеће опозиционе странке у Грчкој Нове Демократије Киријакос Мицотакис, наводи да је током протеста у центру Атине против Преспанског споразума говорио грчки народ чији глас мора да се чује.

Киријакос Мицотакис наводи да глас народа најпре мора чује премијер Алексис Ципрас и они који подржавају Преспански споразум, «за кога се спремају да гласају без мандата својих гласача», преноси МИА.

Мицотакис додаје да је тај споразум, који признаје македонски језик и идентитет, противан националном расположењу у Грчкој и да не ужива подршку других странака.

Критикује владу за употребу сузавца током јучерашњег протеста.

«У недељу власти нису размишљале да ли да сузавцем нападну стотинак хиљада мирних протестаната. Међу њима су били породице, мала деца и старија лица. Сви морају да знају да ће бити одговорности за оно што се догодило на тргу Синтагма. Циљ је био да се растури протест», наводи лидер  Нове Демократије.

Додаје да је «вештачка» већина у парламенту само празан број испред милиона Грка који се не слажу.

«Пропаганда Сириза не може да сакрије истину. Реч је о споразуму који мења деценијску спољну политику, признаје македонски идентитет и језик суседа и јача њихов иредентизам», истиче Мицотакис.

Указује да ће ове недеље Нова демократија, са аргументима и снажно, бити у првим редовима против ратификације Споразума из Преспе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »