Доналд Трамп: Моји противници не виде криминал и дрогу, већ једино изборе 2020. године које неће добити

Председник САД Доналд Трамп критиковао је демократе што су одбили његов предлог за окончање најдуже блокаде владе у америчкој историји.

Трамп је на Твитеру рекао да је његов план одбијен пре него што га је представио и оптужио председницу Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси и друге демократе да стављају политику испред безбедности.

«Пелоси се понаша толико ирационално и отишла је толико улево да је званично постала радикални демократа», навео је Трамп.

Додао је да његови противници «не виде криминал и дрогу, већ једино изборе 2020. године које неће добити».

И амерички потпредседник Мајк Пенс је критиковао демократе, рекавши да је «разочаравајуће» што је председница Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси одбила Трампов предлог, преноси Асошиејтед прес.

Трамп је претходно понудио предлог за окончање делимичне блокаде федералне владе која траје више од четири недеље. Демократе су га одбациле оценивши да у предлогу нема ничег новог.

Председник САД је понудио да за три године продужи заштиту за око 700.000 имиграната који су у САД доведени као деца, такозваних «сањара», и за око 300.000 људи из земаља погођених ратом или катастрофама који имају дозволу да раде у САД.

Заузврат је од демократа тражио да му одобре 5,7 милијарди долара за изградњу зида на граници с Мексиком. Демократе су предлог назвале «неприхватљивим».

Пелоси је рекла да Трампов предлог за окончање 29-дневне блокаде владе представља компилацију неколико раније одбачених иницијатива од којих је свака неприхватљива.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »