Снежне олује паралисале делове САД: два авиона слизнула са писте, на хиљаде летова отказано

Три особе су погинуле у Висконсину и Канзасу у несрећи на путевима узрокованих снегом, формирањем наноса и леда на путевима, објавио је Њу Јорк Тајмс.

Према медијима, двоје људи је погинуло прошлог петка у Висконсину, када је њихов аутомобил услед леда на коловозу склизнуо и ударио у дрво поред пута.

У суботу је је још један возач аутомобила погинуо у несрећи у близини града Кансас Сити.

Државни органи централног североисточног дела Сједињених Држава препоручују возачима да се суздрже од путовања приватним превозом.

Гувернер Њујорка, Андрев Кумо, у суботу је привремено забранио вожњу камиона са приколицом и аутобуса на већини државних путева. 

Мобилизирана је сва расположива специјална опрема за уклањање снега, а око  450 припадника Националне гарде се налази у стању приправности. 

Пенсилванија је увела ванредно стање.

Неповољни временски услови довели су до бројних инцидената на аеродромима у земљи. Тако, на аеродрому у Чикагу авион компаније Јунајтед Ерлајнс склизинуо са писте,али није било повређених.

Сличан инцидент догодио се и  авиону Соутхен Ерлајнса након слетања на аеродром у Омахи.

Као што је наведено на FlightAware веб страници која прати кретање авиона, лоше време је довело до отказивања 2.063 летова у САД у суботу. Још 2491 лета је одложено.
Само на аеродрому у  Чикагу отказано  је више од 510 летова.

Снежне падавине су резултат олујних временских услова који се просежу од Дакоте, преко региона Великих језера до Нове Енглеске.

Национална метеоролошка служба је издала упозорење на опасност, јер би на североисточном делу САД могло да дође до мећаве, наводи агенција.

Очекује се да ће падавине нанети до 25 центиметара снега у Средњем западу пре него што захвате Североисточни део у недељу.

Становници Нове Енглеске очекују до 46 центиметара снега у северним пределима тог региона, а метеоролошка служба је саопштила да се може очекивати и до 1,25 центиметара леденог покривача, због чега расте забринутост да би могло да дође до нестанака струје.

Комунална предузећа се припремају за невреме, а нарочито у деловима Масачусетса, Конектиката и Роуд Ајелнда где се очекује да ће снежне падавине бити праћене леденом кишом.

Највећу количину снега метеоролози најављују у Вермонту, Њу Хемпширу и Мејну, наводи агенција.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »