Северна Ирска: Експлодирао аутомобил-бомба у Лондондерију?(ВИДЕО)

Посланица северноирске странке Шин Фејн у британском парламенту Елиша Мекалион објавила је да изгледа да нико није повређен у ономе за шта полиција у Северној Ирској сумња да је био експлозија аутомобила-бомбе у граду Лондондери, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је полиција на Твитеру приказала фотографију нечега што изгледа као запаљено возило у улици Бишоп у центру Лондондерија и затражила од становништва да се клони тог подручја.

«На срећу, изгледа да нико није повређен у овом инциденту. Дери је град који се креће напред и нико не жели овакву врсту инцидента. То не предтсваља овај град», навела је саопштењу Мекалионова.

 

Полиција је брзо стигла на место иксплозије која се догодила испред зграде суда у улици Бишоп, позивајући људе да се «држе подаље», преноси belfasttelegraph.

Очевици су рекли да су чули јаку експлозију.

Према првим информацијама возило  је претходно отето од возача доставе пре него што је напуштено испред зграде суда.

Ко год је одговоран за експлозију испред зграде суда у Дерију у Деррију, очигледно не жели  да схвати  да људи у Деррију не желе ово на нашим улицама, рекао је Марк Дуркан из странке СДЛП МЛА.

«Покушавамо да помакнемо Дери напред и нећемо допустити никоме да нас повуче у мрачне дане прошлости.»Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »