Konkurs za Salon keramike, porcelana i stakla

Saturday, January 19, 2019 – 23:30 to Friday, March 1, 2019 – 23:45

Memorijalna galerija “Dušan Starčević” Udruženja građana “Čisto mesto” u Smerevskoj Palanci objavila je konkurs za Salon keramike, porcelana i stakla na kojem mogu da učestvuju umetnici do 45 godina.

Na Salonu se izlažu umetnička dela upotrebnog i skulpturalnog karaktera.

Za keramiku upotrebnog karaktera treba dostaviti tri dizajnirana upotrebna predmeta realizovanih u keramici – porcelanu (dozvoljene su sinergije sa drugim materijalima uz uslov da su keramika – porcelan najzastupljeniji u njihovoj izradi i odrađeni prema pravilima struke).

Za keramiku skulpturalnog karaktera treba dostaviti tri rada (mogućnosti skulpture, reljef, objekt, ready-made, ansamblaž, instalacija) koji su realizovani primarno u keramici – porcelanu. Dozvoljeni su u sinergiji sa drugim materijalima i medijima, ali uz uslov da je medij keramika – porcelana najzastupljeniji i odrađen prema pravilima struke.

Za staklo treba dostaviti tri dizajnirana rada upotrebnog ili skulpturalnog karaktera. Dozvoljene su sve staklarske tehnike.

Rok za dostavu radova je 1. mart 2019. na adresu: Memorijalna galerija “Dušan Starčević”, Sinđelićeva 9, 11420 Smederevska Palanka.

Umetnički savet Memorijalne galerije “Dušan Starčević” izabraće radove i rezultati konkursa će biti objavljeni 5. marta 2019. Izabrani učesnici će biti obavešteni imejlom.

Salon će biti otvoren od 6. aprila do 6. maja 2019.                                                                          

Uz priložene radove treba dostaviti:

1. Karticu sa nazivom rada, godina nastanka, materijali, tehnike.
2. Reč autora (likovni opis, konceptualni opis itd.) stručnu biografiju, adresu, kontakt telefon i imejl.
 
Nagrađeni radovi ostaju u vlasništvu Memorijalne galerije “Dušan Starčević”.

Učesnici čiji su radovi izloženi, a nisu nagrađeni u obavezi su da jedan rad ostave u vlasništvu Memorijalne galerije “Dušan Starčević”, a dva se vraćaju autoru o njihovom trošku.

Memorijalna galerija “Dušan Starčević” je u obavezi da izabranim učesnicima obezbedi po jedan katalog i medijsku promociju.

Memorijalna galerija “Dušan Starčević” dodeljuje prvu, drugu i treću nagradu, kao i nagradu galerije, a obezbeđuju ih sponzori.

Kontakt: memgaldusan@gmail.com

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »