Konkurs 14. FIST-a za dramski tekst na temu Samospoznaja

Saturday, January 19, 2019 – 00:00 to Friday, February 1, 2019 – 23:45

Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST), međunarodni festival koji su pokrenuli i vode studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, biće održan 14. put od 10. do 17. maja, a tim povodom objavio je konkurs za studentski dramski tekst na temu “Samospoznaja”.

Pored glavnog takmičarskog programa, koji čine predstave pozorišnih  akademija iz regiona i Evrope, FIST razvija i realizuje festivalsku produkciju u skladu sa temom aktuelnog izdanja festivala (FIST proudkcija).  

Tim FIST produkcije vidi pozorište vidi kao mesto na kojem se generišu ključna osećanja i stavovi, pa je tema 14. izdanja “Samospoznaja”, a cilj je pomeranje granica i širenje pogleda na svet i same sebe.

Samospoznaja je, kako navode organizatori, pitanje identiteta, pitanje sazrevanja, pitanje pojedinca suočenog sa samim sobom, ali i pojedinca suočenog sa društvom, pitanje (ne)pripadanja, ali pre svega je pitanje postizanja lagodnosti u sopstvenoj koži.

Kombinujući različite poglede i iskustva regiona, FIST produkcija čini jedan korak dalje u zajedničkom putovanju ka samospoznaji.

Konkurs predstavlja još jedan korak u uspostavljanju regionalne saradnje studenata pozorišnih akademija. Kroz povezivanje stvaralaštva studenata iz sredina koje su na mnogo načina povezane, ali imaju svoje razlike, dolazi se do nove kreativne snage i drugačijih interpretacija teme koja se obrađuje, a koja se tiče svih nas, poručili su organizatori.  

Zainteresovani za učešće na konkursu mogu kontaktirati FIST producentkinju putem imejla ikonija.jeftic@fist.menadzmentiprodukcijafdu.com

Konkurs je otvoren do 1. februara.

Fb strana FIST-a je facebook.com/FestivalOfInternationalStudentTheatre/

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »