Једна од најпознатијих жртава украјинске агресије на Донбас кандидат за Нобела

Након што је у кућу Ане Тув улетео украјински пројектил њен муж и 11-гидошња кћерка су преминули, син је задобио више рана а тек рођена кћерка контузије. Сама Ана изгубила је руку.

Становница Донбаса Ана Тув која је у рату изгубила мужа и кћерку кандидат је за доделу Нобелове награде за мир. Њено име је поменула организација «Помозимо да се спасу деца» на прес конференцији у доњем дому италијанског парламента.

«Прича Ане Тув је веома важна због тога што она представља оличење страдања народа Донбаса. Она је мајка и жена која је изгубила кћерку и мужа. Она је такође и физички страдала изгубивши руку. Захваљујући нашој подршци она може да говори о свом искуству»- саопштила је ова организација.

До почетка рата Ана је са својим мужем и децом мирно живела. Били су потпуно аполитични све до 26. маја 2015. године када је украјинска војска артиљеријом засула Горловку када је један пројектил погодио и њену кућу. Том приликом анин муж и 11-годишња кћерка су погинули, син је рањен а новорођена кћерка је задобила контузије. Ана је остала без руке.

Ова италијанска добротворна организација помогла је да се Ани уради операција уградње бионичке протезе.

Прикупљање потписа за Нобела организовано је на сајту ове организације и трајаће до краја фебруара.

Ана се нада да ће имати прилику да говори на седници Савета безбедности УН за људска права.

Њуз Фронт

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »