Savez za Srbiju – Ivanjica: Zloupotreba narodne imovine u stranačke svrhe

Savez za Srbiju Ivanjica želi da upozna građane sa dve aktuelne teme koje su se dogodile u neposrednoj prošlosti.

Prva tema  je represivan stav države tj. službenika ministarstva poljoprivrede prema našem sugrađaninu i predsedniku udruženja malinara „Podgolijski plodovi“ gospodinu Radenku Mariću.

Dana 12.12.2018. u Ministarstvo poljoprivrede na poziv predsednika opštine gospodina Zorana Lazovića, došao je i Radenko Marić. Sastanku su prisustvovali službenici ministarstva poljoprivrede Gavrić Bojan, Marko Saranovac i izvesni Igić.

Po svedočenju gospodina Radenka Marića, a u prisustvu predsednika opštine gospodina Zorana Lazovića, službenici ministarstva su ubeđivali i prisiljavali gospodina Marića da odustane od protesta koje je zakazao sa ostalim udruženjima malinara iz susednih gradova, a koji je trebalo da se održi 14.12.2018. godine u Ivanjici. Pokušali su na više načina da ga ubede. Jedan od načina je pokazivanje sveske sa novčanim iznosima koja su navodno primila neka udruženja malinara da odustanu od protesta. Drugi način je bila pretnja da gospodin Marić organizacijom protesta dva dana uoči izbora u Dragačevu urušava rejting Srpske napredne stranke i da zbog toga može snositi posledice. Treći oblik  pritiska i otvorene pretnje gospodinu Mariću bilo je pitanje jednog od službenika koje parafraziramo: „Što tebi ovo treba, mogu da te odstrele kao divljeg vepra na livadi.“ O svemu ovome posvedočio je lično gospodin Radenko Marić.

Savez za Srbiju Ivanjica ovom prilikom postavlja sledeća pitanja:

  1. Da li je predsednik opštine gospodin Lazović bio iznenađen ovakvim brutalnim i represivnim terorom službenika ministarstva poljoprivrede prema našem sugrađaninu?
  2. Da li je gospodin Zoran Lazović spreman pod zakletvom da svedoči o ovom neprizornom krivičnom delu?
  3. Da li će predsednik opštine na osnovu Skupštinske odluke predvoditi odborničku delegaciju i delegaciju proizvođača malina u razgovorima sa Vladom RS kako bi pronašla rešenje za proizvodnju i cenu malina?

Druga, ništa manje važna tema je tema zloupotrebe državnih resursa u stranačke svrhe.

Naime, radi se o angažovanju 7 terenskih vozila sa isto toliko vozača u susednoj opštini Lučani na lokalnim izborima koji su održani 16.12.2018. a pripadaju narodu i poreskim obveznicima naše opštine.

Ova vozila su stavljena u funkciju SNS na dan izbora. Vozila koja su bila angažovana pripadaju sledećim pravnim subjektima:

  1. Lada niva komada 1 u vlasništvu JKP „Komunalno“
  2. Lada niva komada 2 u vlasništvu Centra za socijalni rad
  3. Lada niva komada 1 u vlasništvu Opštinske uprave opštine Ivanjice
  4. Dačija Daster komada 2 u vlasništvu Opštinske uprave opštine Ivanjice
  5. Uaz komada 1 u vlasništvu Opštinske uprave opštine Ivanjice

S obzirom da je lokalna samouprava osnivač, u čijem se vlasništvu nalaze pomenuti pravni subjekti, javno pozivamo predsednika opštine gospodina Zorana Lazovića da u ime lokalne samouprave pronađe i nadležnim institucijama preda na obradu sva lica koja su učestvovala u ovoj klasičnoj zloupotrebi opštinske i narodne imovine. Takođe, tražimo da nam se javno odgovori ko je odgovoran, ko je platio popravku havarisane Lade Nive, ko je platio gorivo, ko je platio dnevnice i hranu vozačima pomenutih vozila.

Ukoliko predsednik opštine ne pronađe i ne preda prijave protiv odgovornih, SZS Ivanjica će to uraditi i smatraćemo predsednika opštine saučesnikom ove zloupotrebe.

Ova vest Savez za Srbiju – Ivanjica: Zloupotreba narodne imovine u stranačke svrhe je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »