Велики хуманитарни концерт: „Хвала Вам за Храм Светог Саве!“ (видео)

Ветерани елитне 63. падобранске бригаде организују велики хуманитарни концерт на Коларцу под слоганом „Хвала Вам за Храм Светог Саве!“.

Концерт је у вези са предстојећом посетом руског председника Владимира Путина Београду, а сав приход намењен је за осликавање једине руске цркве у Србији — Храма Свете тројице у Београду. Ветерани на овај начин желе да се захвале на откривању мозаика куполе Храма Светог Саве, који су створили уметници из Русије.

Захваљујући помоћи руских уметника, грандиозна купола Храма (пречника 35 м) је украшена мозаицима. На средишњем елементу мозаика куполе радило је 70 уметника из Русије и Србије, на челу са познатим уметником Николајем Мухином, чланом Президијума Руске академије уметности, а који је водио и осликавање у Храму Спаситеља у Москви.

Мозаик тежак десет тона транспортован је посебним камионом из Русије током седам дана, прешавши око две хиљаде километара, а Храм Светог Саве у Београду је један од највећих православних храмова на свету.

Водитељи овог хуманитарног концерта су Милош Биковић и Андреј Шепетковски, а у програму учествују Ивана Жигон и Косовски божури, хор Свети Јован Дамаскин, Слободан Тркуља, ђакон Владимир Руменић са Мушким хором, као и гости изненађења.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »