Приштина одлучила: Роба складиштена до 21. новембра ослобођена такси

Привремене приштинске институције одлучиле су данас да ослободе од стопостотно увећаних такси производе из Србије и БиХ који су на косовску територију ушли пре наметања тих мера, 21. новембра прошле године.

Из приштинске владе је саопштено да је донела одлуку о изменама и допунама одлуке владе од 21. новембра прошле године, којом се, како се наводи, увећаних такси „ослобађа роба пореклом из Србије и БиХ која је увезена до 21. новембра“, односно која је била на царинској контроли или „унутрашњој обради“ у случају да буде пуштена у слободан промет.

Према извештају косовске царине од 21. новембра прошле године, роба из Србије и БиХ након тог датума није могла да уђе у царинско складиште без увећане таксе, осим за одређене стране фирме које имају производњу у тим земљама.

Подсећа се да је од 28. децембра прошле године такса у истом проценту повећана и за страну робу која долази из Србије и БиХ, пренео је Танјуг.

Наводи се да су „царински службеници“ прегледали 95 одсто ускладиштене робе и да су утврдили да је она доступна привредним субјектима у периоду од годину дана од дана уласка у складиште.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »