Вучић: Држава ће подићи јабланички, нишавски, топлички и пчињски округ

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању фабрике Аптиве Пацкард за производњу електроинсталација за аутоиндустрију да ће у њој бити запослено укупно 3.000 људи у наредних годину и по дана, као и да ће се ту производити каблови за мерцедес С класе.

Вучић је рекао да ће држава платити за довођење гасовода до те фабрике 68 милиона динара, као и за прикључке ЕПС-а и ЕМС-а 45 милиона динара.

Истакао је да је то друга велика фабрика те компаније у Србији, пошто већ једну имају у Новом Саду и изразио очекивање да ће Аптив већ за неколико месеци донети одлуку да гради трећу фабрику на истоку Србије.

Вучић је нагласио да су многе фабрике отворене на југу Србије, али да је и поред тога за посао у фабрици Аптиве аплицирало више од 4.000 људи из Лесковца, што показује да треба још доста да се ради на повећавању запослености.

„Када сам пре три године рекао ово ће бити привредна зона сви су се смејали и рекли да Вучић говори глупости. Сада овде имамо 25.000 квадрата и ускоро ће бити све искоришћено и 3.000 људи ће да ради у овој фабрици у наредних годину и по дана. Није ово последња инвестиција у Лесковцу, желимо да отворимо РНД центар и додатно подигнемо ниво плата и животни стандард у Лесковцу“.

Вучић је рекао да ће Лесковац имати велике користи од те фабрике и да ће бити повећана потрошња пошто ће бити 3.000 плата више месечно.

Рекао је да је поносан што ће се у тој фабрици правити каблови за најбољи ауто на свету мерцедес С класе.

Нагласио је да је држава уложила у изградњу фабрике 7,5 милиона евра да се зато та компанија определила за Лесковац.

„Не смем да кажем, али очекујем за неколико месеци и на истоку Србије да праве фабрику“, додао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће држава бити уз Лесковац и даље и подићи и цео јабланички, нишавски, топлички и пчињски округ.

 

Избори зависе од опозиције, једна реч и биће их

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да евентуално одржавање ванредних избора зависи од опозиције и да ће их бити ако их затраже.

„Избори зависе од њих, једну реч да кажу и биће их, рекао је Вучић и додао:

„Победићемо их убедљиво“.

 

У Србији 60 одсто инвестиција у региону, очекујем још

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће компанија Аптиве Пацкард отворити уркоро још једну фабрику у граду на истоку Србије, али да он свакако очекује још много инвестиција у Србији.

„Очекујем да и ове године будемо не шампиони у региону, већ да имамо много више него сви остали заједно“, рекао је Вучић.

Вучић је прецизирао да је Србија прошле године имала око 60 одсто укупних инвестиција на Западном Балкану.

„Остало је у БиХ, Црној Гори, Македонији и, пошто по ЦЕФТИ рачунају и Косово, онда и ту територију рачунајте. Све то заједно имају 40, а центарлна Србија 60 одсто инвестиција“, рекао је Вучић.

 

Од јутрос имам 3 Путинове ургенције после писма Бошка

Путин ми је од јутрос послао три ургенције на основу писма Бошка Обрадовића, прокоментарисао је председник Александар Вучић писмо које је Бошко Обрадовић упутио шефу руске државе.

„Сигуран сам да је Путину било много важно то што је прочитао у Обрадовићевом писму“, рекао је Вучић на питање новинара о амбицији Бошка Обрадовића да Путина обавести о политичкој ситуацији у Србији.

„Путин ми је од јутрос послао три ургенције на основу писма Бошка Обрадовића. Сигуран сам да ништа друго није урадио него само чита његова писма. То тако мали Ђокица, мали Жорж замишља живот и политику“, рекао је Вучић.

Вучић се на сличан начин осврнуо и на твит Вука Јеремића како има сазнања из дипломатских извора да је премијерка обавестила Вучића да жели да напусти ту функцију.

О смени премијерке Ане Брнабић ћу се консултовати са Вуком Јеремићем, шаљиво је прокоментарисао председник Србије Александар Вучић.

„Ја се то с Јеремићем консултујем на тајним састанцима, са њим расправљам кад ћемо да склонимо владу. Једини је проблем што ми нико не верује, знају да са њим не бих сео ни за шта, следећи пут ћу нешто боље да смислим“, рекао је Вучић и додао:

„Не могу на глупости да одговарам“.

 

Шта год Приштина да ради, слаби своју позицију

Шта год да Приштина ради и како год да ради, слабиће своју међународну позицију, што није за потцењивање, а Србија ће, колико год ограничена, увек пронаћи довољно начина да помогне Србима и на северу КиМ, на централном Косову и у Метохији.

Вучић је то рекао, коментаришући поједине најаве из Приштине да би, након такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, могле да забране кретање возила са српским регистарским таблицама.

„Кроз све муке ћемо проћи заједно и успешно ћемо их превазићи“, рекао је Вучић.

На констатацију новинарке са КиМ, из Грачанице, да би волели да га питају за једну такву фабрику и у том граду, Вучић је рекао: „Тешко је, због услова“.

 

Не разумем то лудило, људе занимају фабрике

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом најновијих увреда на рачун Милене Ивановић, супруге убијеног Оливера Ивановића, да ту врсту лудила и мржње никада није разумео, али да опозиција треба да зна да увредама ништа неће моћи да промени.

На питање новинара да прокоментарише изјаву Жељка Веселиновића, Ђиласовог одборника у београдској скупштини, који је за Милену Ивановић рекао да је ђаво, Вучић каже:

„Они сваки дан говоре да их неко вређа, само, ја нисам ни за кога од њих рекао да је издајник, а они то за мене кажу на дневном нивоу 50 пута, битанга, лажовчина, издајник, мајмун…све су то њихове речи за мене. Много су паметни. Пошто не могу да кажу коју су то фабрику отворили у Лексовцу онда мисле да ће силином увреда нешто да промене. Не могу да вам објасним колико се тресем од страха од њихових увреда“, рекао је Вучић.

То је, додаје Вучић, ситница.

„И још онда тобож кукају како неко њих вређа, а онда почну да вређају жене и не само то, већ је нешто друго ту у питању“, рекао је и додао:

„Ви говорите жени која је изгубила супруга и оца свога детета, ви њој говорите да би против неког требало да протестује, а она неће. Али, ви хоћете, пошто ви то знате и осећате боље од ње. Да ли то има било какве везе са памећу. Кажете да је ђаво, јер неће да буде са вама“, упитао је Вучић.

Како је додао, зато им је крива и Ружица Ђинђић, јер неће да шета са њима, свако је крив и они (опозиција) мисле да имају право на море увреда на дневном нивоу.

„Задржите се на томе да сте развалили мене, уништили сте нас“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да људе не занима шта ко виче, већ фабрике и ко се брине за њих.

„Када су прошли кренули са протестима у поновљеним круговима председничких избора, добио сам 20 одсто гласова више него седам дана пре тога, кад су завршавали са тим протестима четири месеца касније имали смо градске изборе на којима смо добили за 20 одсто гласова више, а они 40 одсто мање. Је л’ мислите да су људи фасцинирани тиме шта неко виче? Људе интересују фабрике, живот, ко се бори за њих а не само за себе“, закључио је Вучић.

Вучић је још рекао да ће МУП проценити да ли треба да се изврши безбедносна провера и да се заштите и Милена Ивановић и њено дете.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »