Возач убица који је намерно прегазио учесника «жутих прслука» ухапшен у Холандији у коју је побегао

Холанђанин осумњичен да је својим камионом у петак у Белгији намерно прегазио учесника протеста “жутих прслука” који је погинуо на лицу места, ухапшен је у суботу увече у својој земљи, у коју је побегао после изазване трагедије. Виновник несреће је ухваћен на основу регистарске таблице чији број су записали учесници протеста и која је примећена у региону града Тилбург.

До трагедије је дошло у петак око 19 сати на аутопуту Е25, у близини места Визе, из правца Лијежа ка Мастрихту, у непосредној близини белгијске границе с Холандијом.

Двадесетак демонстраната затворило је десну страну ауто-пута гумама и палетама, док су левом пропуштали само аутомобиле.

Када је холандски камионџија (56), покушао да прође левом страном, испречило му се двоје припадника “жутих прслука”, а сведоци кажу да је возач при том додао гас. Роже Борле (49) је том приликом завршио под точковима.

Сведоци кажу да је узалуд позивао камионџију да се заустави, пре него што је погинуо.

Власти истичу да је немогуће да возач није видео људе на путу, а за њим је после трагедије била расписана европска потерница.

У суботу се у Лијежу окупило неколико стотина људи на маршу у знак сећања на жртву, док је минут ћутања одржан на манифестацији “жутих прслука” у валонском граду Монсу.

Борле је трећа жртва у Белгији откако је започео протест “жутих прслука”. У Француској, одакле је пренет бунт, од 17. новембра, када је кренула улична револуција, погинуло је десет особа, у несрећама које се (ин)директно везују за покрет “жутих прслука”.

Г. ЧВОРОВИЋ

http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »