Ускоро уговор од 230 милиона евра са руским железницама

Уговор о пројектовању и изградњи инфраструктуре и изградњи јединственог диспечерског центра за управљање саобраћајем, вредан 230 милиона евра, биће потписан током посете руског председника Владимира Путина Београду, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић ( фото : Лола Ђорђевић)

Она је навела да је уговором предвиђена реализација три пројекта — изградња електротехничке инфраструктуре на деоници Стара Пазова–Нови Сад, наставак рехабилитације барске пруге од Ваљева ка Ужицу и изградња модерног и јединственог диспечерског центра, за који се већ две године израђује пројектно-техничка документација.

Михајловићева је за телевизију „Прва“ истакла да је веома важно да Србија добије диспечерски центар како би се из једног мјеста управљало не само железничким, већ и друмским саобраћајем.

Уговор ће бити потписан између предузећа „Железнице Србије“ и руских железница „РЖД интернешенел“, чиме ће бити настављена успешна сарадња две компаније.

„У питању је једна од најбољих светских компанија, са којом већ радимо на модернизацији пруге Београд–Будимпешта. Имамо одличну сарадњу и овим уговором само ћемо је учинити још ефикаснијом“, рекла је Михајловићева.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »