Скандал у Скопљу: Албански коментатор одбија да изговори име и презиме Македонца

Албански коментатор на државној телевизији Македоније Мустафа Адеми не жели да изговори име репрезентативца Стојанчета Стоилова за време мечева на СП, већ га ословљава као “играч са бројем пет”.

Сукоб је почео крајем прошле године када је искусни пивот напустио церемонију проглашења најбољих спортиста у земљи, јер је један од добитника почео да говори на албанском језику.

Подсетимо, македонски рукометни репрезентативац и капитен Вардара Стојанче Стоилов напустио је свечаност проглашења најбољих спортиста Македоније за 2018, која се одржавала 26 децембра 2018 године, јер су неки од добитника говорили на албанском језику.

«Осећам се посрамљено и понижено», написао је, како преносе локални медији, Стоилов на вибер групи македонских рукометних репрезентативаца који су на припремама и смештени у истом хотелу у којем је одржана та манифестација.

Најбољи спортиста Македоније за прошлу годину напустио је свечану церемонију када је представник средње школе из Тетова која је добила једну од награда за школски спорт почео да говори на албанском језику.

За најбоље спортисте за 2018. у избору Агенције за младе и спорт Македоније проглашени су каратиста Емил Павлов и рукометашица Сара Ристовска.

Стојанче Стоилов

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »