САД: Укидајте таксе одмах

Вашингтон је, преко дипломатске мисије у Приштини, затражио од приштинске владе да суспендује одлуку о наметнутим таксама како би отворили пут за постизање финалног споразума с Београдом, пише Коха онлајн.

Наводи се да САД не виде никакву корист за Приштину одржавањем наметнутих такси за 100 одсто увећаних на робу из Србије.

«Држава која намерава да закључити коначни споразум треба да суспендује меру наметнутих такси, поручено је из Амбасаде САД у Приштини», наводи се у одговору америчке амбасаде достављеном Кохи.

Указује се истовремено на, како се наводи, два суштинска интереса у следећој фази, која ће морати да буду приоритет.

«Сједињене Државе су од косовског руководства више пута тражиле да одмах укину таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине. Као што смо рекли, не видимо никакву корист од ових мера. Ми снажно охрабрујемо обнављање усредсређивања на суштинске циљеве Косова — европску будућност и нормализацију односа са Србијом», стоји у одговору Амбасаде САД достављеном овом приштинском дневнику.

Амбасада, међутим, није одговорила на питање у вези ненајављеног састанка председника привремених приштинских институција Хашима Тачија са амбасадором у Берлину, Ричардом Гренелом, једним од Трампових најпоузданијих људи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »