Ђурић о писму Обрадовића: Непримерено и неукусно имплицирати да је Путин необавештен о политичким приликама у Србији

Трагикомично је када лидер Двери Бошко Обрадовић, «највећи поклоник лика и дела фашисте Димитрија Љотића», пише Владимиру Путину, лидеру државе која је оличење антифашизма, изјавио је данас Марко Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Ђурић указује да Обрадовић то чини у потказивачком тону, управо онако како је његов политички идол Љотић своје сународнике родољубе и антифашисте денунцирао нацистима.

«Обраћање љотићевца Бошка Обрадовића председнику Руске Федерације Владимиру Путину је, осим тога, неукусно и због тога што се великим светским државницима не обраћа отвореним писмима и памфлетима, чиме је Обрадовић још једном доказао да сваки председник месне заједнице има више политичког такта од њега», пише у саопштењу.

Како се додаје, Обрадовић у свом «непримереном и изнад свега лажовском обраћању», имплицира да је председник Путин необавештен о политичким приликама у Србији и да је свом колеги Александру Вучићу доделио престижно руско одликовање грешком, и да је оно можда требало да буде додељено НАТО промотерима попут Обрадовића, Јеремића или Ђиласа.

«Обрадовић у свом детињем поимању политике мисли да, када цитира Џорџа Вашингтона или пише Владимиру Путину и сам помало постаје већи и важнији, али заправо само показује колико је мали и безначајан», навео је Ђурић и додао да лидер Двери може «слободно настави да глуми политичког лидера, али да то ради сам за себе пред огледалом, уместо што вређа интелигенцију грађана и ружи слику о Србији».

На крају, велика је срамота што неко ко се издаје за српског политичара чини све да из пуке злобе и штеточинских побуда поквари утисак о величанственом дочеку који ће грађани Србије приредити за председника пријатељског и братског руског народа, истакао је Ђурић.

http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »