Весић: Подршка Београда српском народу на КиМ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић стигао је јутрос на север Косова и Метохије где ће посетити општине Лепосавић и Косовска Митровица.

Весић је изјавио да данашња посета српским општинама на Косову и Метохији представља подршку Београда српском народу на КиМ како би опстао на својим огњиштима и издржао све притиске којима је изложен.

Весић је у општини Лепосавић на Косову и Метохији, малишанима у предшколској установи „Наша радост“ поделио пакетиће.

Како је рекао, Београд можда јесте километарски далеко, али је главни град свих Срба било где да живе.

„Београд је место где је наш председник, наша влада и војска и одакле ми покушавамо да урадимо оно што је добро за наш народ. Град Београд је уз Србе који живе на КиМ јер желимо да покажемо да у овим тешким тренуцима заиста хоћемо да будемо ту за вас и да вам помогнемо да преживимо искушења у којима се налазимо“, рекао је Весић.

Како је истакао, Београд као главни и највећи град у Србији има обавезу да помаже српски народ где год се он налази.

„Данас смо овде у Лепосавићу, сутра ћемо бити у неком другом месту, али желим да знате да ћемо увек бити уз вас и да ћете то већ видети ове године тако што ћемо овде урадити неке лепе пројекте који ће вам омогућити да живите боље“, истакао је Весић.

Навео је да су пред нама велика искушења и да морамо да будемо заједно јер, додао је, само ако као народ будемо јединствени и следили јединствену политику можемо да победимо.

„То јединство није баш била одлика Срба у прошлости, али време је да то променимо и да коначно водимо исту политику и да се боримо за наше интересе“, рекао је Весић и малишанима пожелео срећну нову годину.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »