Пленковић: Када су Ф-16 летели изнад Книна критичара није било

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да ће влада у понедељак поништити тендер за куповину борбених авиона и анализирати лекције из тог процеса, али да ће остати одлучна да Хрватска задржи способност ратног ваздухопловства, након пропасти договорене куповине авионе «Ф-16 Барак» од Израела.

Хина преноси да је Пленковић, на обележавању 29. годишњице оснивања Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) у Сплиту, рекао да је његова влада у доброј вери и са дужном пажњом чинила све што је радила након понуде Израела.

Наводи се да је Пленковић поручио да одлуку о куповини авиона од Израела вероватно не би донели да је било јасно да је произвођач те технологије, америчка компанија, сасвим уверена да америчка администрација неће одобрити посао са модернизованим авионима.

«То није било тако јасно нити се то могло разабрати ни из посете министра обране САД у јулу, а ни из посете председника Израела. Није се то могло закључити ни из чињенице да су израелски »Ф-16 Барак» летели изнад Книна 5. августа. Таквог аналитичара, а видим и међу данашњим критичарима, није било», навео је Пленковић.

Израелски Ф-16  изнад Книна

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Zračne snage HRZ

Опубликовано Večernji list Воскресенье, 5 августа 2018 г.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »