Небојша Стефановић: Опозиција жели да дође до неке врсте сукобљавања између демонстраната и полиције, полиција то никада не би урадила

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да поруке у којима треба да се промени власт без избора су лоше за демократију једне земље, за друштво једне земље и додао да евентуално одржавање ванредних избора зависи од пуно фактора.

Министар Небојша Стефановић (фото : Лола Ђорђевић)
Стефановић је на ТВ Пинк казао да Српска напредна странка хоће да разговара и о одржавању ванредних парламентарних избора, али да се тада побуни опозиција којој избори нису циљ.

«Када год почнемо разговоре о изборима и када их понудимо и кажемо да смо спремни за изборе — они кажу ми нећемо изборе. Питате се у чему је поента, шта треба да урадите, да неће можда да Вучић одступи и каже Ђиласу, ево ти сада буди председник, премијер, шта хоћеш», каже Стефановић.

Додаје да опозиција можда жели да се врати Јеремић не би ли докусурио оно што је почео и предао све, као што су почели са границама на Јарињу и Брњаку, Борко Стефановић да пише те прописе, а Ђилас да се врати у свој бизнис не би ли зарадио још коју милијарду.

«Не знам шта треба да буде. Неко ко пожели да мења ствари и да има толике милионе људи на свим оним скуповима, ваљда тај треба да се радује изборима, избори су прилика да се то покаже», наводи министар.

Додаје да на изборима у Лучанима се то и није баш показало, као и да нису прошли славно и објашњава да када добијете девет одсто на изборима, а неко други 70 одсто, онда то показује да ствари у народу нису баш онакве какве ви хоћете да их представите.

Спомињањем контрамитинга покушавају да привуку људе

Групе људи блиске Ђиласу, Јеремићу, Обрадовићу… спомињањем одржавање контрамитинга желе само да евоцирају време на 1996. годину када су били митинзи и контрамитинзи, како би подсетили људе на то време и не би ли их на неки начин привукли на своју страну, изјавио је Стефановић.

Министар је казао да те групе људи сматрају да само они имају право да се било где окупе и додао да медији који су њима блиски покушавају да креирају исту атмосферу као што је била деведесетих година.

«Они и даље у тим годинама живе, немају другу матрицу и да би објаснили људима који их прате немају шта друго да кажу, него им објашњавају да поново живе у том времену демонстрација, протеста, када су се тукли са полицијом», каже Стефановић.

Наводи да они желе и да омасове сукобе, те да дође до неке врсте сукобљавања између демонстраната и полиције и истиче да полиција то никада не би урадила.

«То су они радили док су били на власти, користили су сузавац, убијен је Ранко Панић, убијени су политички противници на демонстрацијама и то само зато што су имали другачије мишљење. То време је прошло. Насиље не долази у обзир и то се никоме неће дозволити ни на једном скупу, ни једне политичке групације», каже Стефановић.

Додаје да за исказивање политичких ставова свако има право да свакога дана организује протест, митинг, подршку, како год жели да то назову.

Навео је да су за 17. јануар, када ће Србију посетити руски председник Владимир Путин, пријављени скупови подршке руско-српском пријатељству.

«И ми смо као СНС подржали неке од тих скупова и наши људи ће доћи на скуп да виде свог председника Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина који ће се заједно појавити и обратити поред људима», наводи Стефановић.

Истиче да у томе нема ништа спорно и да ће тако у Србији бити дочекани и председник Француске Емануел Макрон када дође или било ко од других председника, као и амерички председник Доналд Трамп, ако дође.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »