САД спрема «демократски» државни удар у Венецуели

Сједињене Државе, које су дуго припремале «демократски» државни удар за јужноамеричку републику, већ су одлучиле ко ће бити главна политичка снага у својим амбициозним плановима за збацивање садашњег председника Николаса Мадура.

О томе је навечер говорио помоћник председника Сједињених Држава о националној безбедности Џон Болтон.

Према његовим речима, опклада се ставља на венецуелански парламент — Народну скупштину, на чијем челу је Јуан Гуаидо, који је противник председника.

«Трампова администрација даје снажну подршку Народној скупштини Венецуеле ”, рекао је Болтон, , називајући једнодомни парламент републике «јединим легитимним ауторитетом» у земљи.

Он је такође уверио да Вашингтон подржава «храбру одлуку» Јуана Гуарда, који је најавио да наводно Николас Мадуро «нема законско право да председава». Представник Беле куће изјавио је да америчка администрација «не признаје илегалне тврдње» венецуеланског лидера и намеће му сву одговорност за ситуацију Венецуеле, иако је Вашингтон почео да појачава «санкције», вршећи притисак на републику и њене становнике.

«Наставићемо да максимално користимо амерички економски и дипломатски притисак да уведемо демократију Венецуели», закључио је Болтон.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »