Konkurs za zbornik Rukopisi 42

Friday, January 11, 2019 – 12:45 to Sunday, February 17, 2019 – 23:45

Dom omladine Pančevo objavio je konkurs za 42. “Rukopise” – Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije.

Konkurs je otvoren do 17. februara 2019. godine, a pravo učešća imaju autori koji pišu na jezicima ex-YU, kao i na jezicima nacionalnih manjina, a stari su između 15 i 30 godina.

Treba poslati do tri pesme i/ili tri kratke priče (pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane – dakle, do 7.000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, mestom stanovanja i državom, brojem telefona i imejlom (podatke uneti u sadržaj imejla, kao i u atačment s radovima na vrhu strane) na adresu: zbornikrukopisi@gmail.com ili na adresu Doma omladine, Ulica svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ‘Za Rukopise 42’).

Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti.

Radovi koji stignu nakon predviđenog roka neće biti razmatrani.

“Rukopisi 42” izaći će iz štampe početkom maja, a tokom maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival.

Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju zbornika, primerci će biti poslati poštom.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »