Književni konkurs Novica Tadić za mlade pesnike

Friday, January 11, 2019 – 13:30 to Saturday, February 9, 2019 – 23:45

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka raspisao je književni konkurs “Novica Tacich” za mlade pesnike.

Konkurs je raspisan na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus “obeležio srpsku poeziju na razmeđu 20. i 21. veka i čiji autorski status prevladava sve poetičke i druge podele na aktuelnoj književnoj sceni”. Cilj konkursa je podsticanje stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

Konkurs je prvi put raspisan 2018. godine.

Pravo učešća imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.

Neobjavljene rukopise, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd (sa naznakom: za konkurs “Novica Tadić”), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu pisma: za konkurs “Novica Tadić”).

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu, pored naslova i imena autora, treba da bude navedena njegova poštanska adresa, elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa autor treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte.

Autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis.
Ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao i izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama, neće biti uzimani u obzir.

Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta 2019. godine.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije “Prisustva”, nazvanoj prema prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Rok za slanje rukopisa je 9. februar 2019. godine.

Kontakt za dodatne informacije o konkursu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs, 011 2637 565.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »