Форд гаси више хиљада радних места у Европи

Америчка компанија «Форд Мотор» најавила је у четвртак гашење више хиљада радних места у Европи, излазак са непрофитабилних тржишта и укидање губиташких производних линија возила, у оквиру програма реструктурирања који има за циљ да компанију врати на стазе профита.

«Форд» је саопштио да ће изаћи из сегмента мултиван возила, да ће прекинути производњу аутоматских мењача у Бордоу у августу, преиспитати своје пословање у Русији, и објединити седишта «Форда Велика Британија» и «Форда Кредит» у месту Дантон, у Есексу, извештава тв мрежа «Си-Ен-Би-Си».

Агенција «Блумберг» преноси да «Форд» запошљава око 54.000 радника у Европи, пре свега у Немачкој, Великој Британији и Шпанији, те да има мешовито предузеће у Русији.

«Предузимамо одлучну акцију за трансформацију ‘Фордовог’ пословања у Европи», изјавио је Стивен Армстронг, потпредседник Групе за Европу, Блиски Исток и Африку.

«Форд Европа» већ неко време посрће, при чему је у трећем кварталу прошле године компанија забележила губитак од 245 милиона евра, пре камата и пореза, што је еквивалентно негативној маржи ЕБИТ од 3,3 одсто.

Армстронг је одбио да прецизира колики ће број радних места бити угашен, будући да су у току преговори са синдикалним лидерима, али је рекао да ће смањење радне снаге обухватити «хиљаде».

«Форд има за циљ смањи трошкове рада колико год је то могуће кроз добровољан одлазак запослених у Европи», наводи се у саопштењу овог произвођача аутомобила.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »