Тужан крај жеље за статусним симболом: Продао бубрег да купи ајфон

Кинез Ксиао Ванг је имао само 17 година када је одлучио да ће продати бубрег како би купио ајфон 4 (iPhone 4).. Након операције су му рекли да ће нормално живети са само једним бубрегом, али осам година касније тешко је болестан и редовно је на дијализама.

Године 2011. ајфон 4 је био статусни симбол у школи у коју је младић ишао.

Но Ванг је био сиромашан и није га могао приуштити. Уз помоћ посредника ступио је у контакт с људима који су се специјализовали за трговину органима на «црном тржишту». Договорио се да ће бубрег продати за 3200 долара, колико му је требало за мобилни телефон..

Оперисали су га у илегалној болници и иако се у почетку чинило да је све у реду, здравствено стање му се касније закомпликовало. Сала у којој су га оперисали није била довољно стерилизирана те је добио инфекцију.

Његова породица о свему томе није знала ништа све док се Вангу стање није толико погоршало да то више није могао крити. Будући да родитељима није хтeо da призна шта је урадио, инфекција се проширила на његов други бубрег.

Кад су га родитељи одвезли у болницу, други бубрег нису могли спасити и од тада мора на дијализу.

Његови родитељи су тужили доктора који му је извадио бубрег и добили су 320 хиљада долара одштете. Већи дeо новца су искористили за лечење тешко болесног сина, пише «OddityCentral».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »