Стефановић: СНС је увек спремна за изборе

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић разговарао је вечерас с проширеним саставом Извршног одбора и београдског одбора СНС, а састанку у земунској хали „Пинки“ присуствовало је више од 3.000 чланова странке.

Како је изјавио потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић људе је интересовало како можемо додатно да побољшамо ситуацију у земљи.

„Људи се боре за своју земљу и хоће да причају са својим председником“, пренео је Стефановић.

Кад је реч о изборима рекао је да таква одлука на седници Градског одбора није ни могла бити донета, али је, додао је, важно да је председник могао да чује шта људи мисле и да је он њима рекао шта мисли везано за целу ситуацију у земљи и шта су све теме о којима треба да разговарамо, „као што је то урадио и на Извршном одбору странке, тако да ћемо свакако у наредним данима разговарати о овој теми на органима наше странке“.

Упитан шта мисле напредњаци, а шта председник, Стефановић је рекао да је то ствар о којој не би желео да говори, да прави закључке у име председника, јер, како је рекао, то је његов посао и он ће то свакако урадити, али важно је да је представио план.

„Председник је њима рекао шта он мисли да уради, како да доведе још неку фабрику у нашу земљу, шта нам је важно за 2019. годину у смислу стабилности, шта нам је важно да урадимо како бисмо убедили људе да инвестирају баш у Србији, а не у некој другој земљи и, наравно, шта је то потребно да ми урадимо, колико је потребно да више радимо и будемо упорнији“, навео је Стефановић.

Како је рекао, треба да будемо још упорнији, јер, каже, СНС није странка која је самозадовољна и странка у којој неколицина функционера треба да буде срећна зато што има неки положај, већ странка која се бори за бољи живот свих људи у нашој земљи.

На питање да ли је било неке поруке председника Србије у вези са изборима, Стефановић је рекао да је Вучић поручио да о свему треба да размисли, да се узму у обзир многи фактори…

„Дакле, рекао је да то није лака ни брза одлука и да, наравно, када би се посматрали само интереси странке, да је за нас ово повољан политички моменат, али да не треба да гледамо само интересе СНС, већ да треба да гледамо интересе Србије, шире интересе, и тако ћемо на озбиљан и одговоран начин као и до сада увек радити“, пренео је Стефановић.

Кад је реч о напредњацима, они су, додао је, и овог тренутка спремни за изборе, односно, како је рекао, „ми смо увек спремни за изборе, али није питање о СНС“, ово је питање да ли је то у овом тренутку добро за Србију, пошто смо често у нашој политичкој историји, иако као странка нисмо дуго присутни на политичкој сцени, често смо своје страначке интересе гурала у страну зато што нам је у интересу да за земљу урадимо нешто како треба.

„То је оно најважније. У овом тренутку разматрамо шта је у интересу Србије. Када будемо ми имали неко мишљење, када будемо формирали шта је то најбоље за Србију, тада ћемо са тим изаћи и пред људе у Србији, дакле, никада нећемо нешто крити и никада то нећемо радити закулисно“, рекао је Стефановић.

Навео је и да ће разговарати с људима у Србији потпуно отворено као што иначе раде.

„Обилазимо куће, обилазимо свако место и општину, јер желимо да разговарамо с нашим народом и у разговору с народом да дођемо до најважнијих одлука“, закључио је.

 

Спремни да заштитимо све грађане и наше госте

Свакако је Путинова посета важна тема за нас зато што чекујемо долазак већег броја људи и наравно да смо свесни безбедносних импликација које то носи, рекао је вечерас потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић, те поручио:“Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо свакога и пружимо сигурност свим грађанима Србије и нашим гостима“.

Стефановић је пренео да је полиција спремна да испуни сваки задатак и да високе државне званичнике какав је председник Путин дочека на најбољи могући начин, да пружи пуну сигурност и безбедност као и свим грађанима који буду дошли тог 17. јануара и „колонама које буду ишле ка Храму светог Саве где ће у 19:00 сати бити скуп“.

„Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо сваког и пружимо потребну сигурност свим грађанима Србије и нашим гостима“, поручио је Стефановић.

Како је навео, увек је важно када нас посећује председник једне од најважнијих држава света, која је пријатељска и додаје да ће разговори који ће се водити имати утицаја на нашу економску и политичку будућност.

„Имали смо већ прилике да обезбеђујемо велике посете председника различитих држава света, премијере који су долазили из Европе, Кине, све који су били наши најзначајнији гости 2017. и 2018. године“, поменуо је Стефановић додајући да ће посета Путина имати за последицу даље унапређење односа две земље.

Додао је и да ће се разговарати и о томе шта још можемо да унапредимо у економији, расту инвестиција, јер, како је приметио, квалитетнији живот је оно што мотивише људе и у Србији и у Русији и у сваком другом делу света.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »