Дачић разговарао са амбасадором Немачке

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Савезне Републике Немачке у Републици Србији Томаса Шиба.

У разговору је обострано потврђено да су билатерални односи Србије и Немачке веома добри, као и да их карактерише развијена сарадња у свим областима. Посебно је констатовано да дијалог на високом и највишем нивоу има константан тренд унапређења. Као још једна потврда добрих односа издвојена је економска сарадња и указано да је робна размена у 2018. години премашила 4,5 милијарде евра.

Саговорници су констатовали да две земље остварују веома добру сарадњу и на мултилатералном плану. Изразили су уверење да ће се таква сарадња остварити и током наредне две године током којих ће Немачка бити нестална чланица Савета безбедности Уједињених нација.

Амбасадор Шиб је искористио прилику да министру Дачићу уручи позив савезног министра иностраних послова Хајка Маса и савезног министра привреде Петера Алтмајера за учешће на Берлинском енергетском дијалогу „5. Berlin Energy Transition Dialogue“, који се одржава 09. и 10. априла 2019. године.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са амбасадором Немачке appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »