Ивица Дачић и Антић за Блиц о ванредним парламентарним изборима

Све су гласније најаве да би могли да буду одржани ванредни парламентарни избори, а није их искључио ни председник Србије Александар Вучић, образлажући да у марту или априлу улазимо у изборну годину, те да „то није ништа ванредно“. Баш ти месеци се и спомињу као могуће време за излазак на биралишта у Србији.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је он против ванредних избора, не зато што се плашим резултата него што сматрам да земља треба да уђе у редовно изборне циклусе.

“Ако сe уђе у последњу годину мандата, онда је то већ изборна година и ствар је процене када треба да се одрже избори. Дакле, нисам против да избори буду у последњој години мандата, осим уколико би нашкодило државним приоритетима”, поручује Ивица Дачић за „Блиц“.

Министар енергетике Александар Антић каже да нема ништа против да се опипа пулс грађана.

“Заступам став да изборе треба да имамо у редовном року на четири године, јер то је веома битно за стабилност и континуитет започетих активности. Али немам ништа против да сутра, ако треба, кренемо у кампању и да проверимо своју снагу, и као СПС и као коалиција која води ову владу”, рекао је Антић и додао да би можда то био и најбољи начин да добијемо одговор на питање да ли грађани верују овој влади, да ли јој дају поверење за наредни период.

“Ја сам уверен да бисмо добили још уверљивију подршку него што смо имали до сада. Скоро сам убеђен да друга страна, она која демонстрира, нема петљу да изађе на такву проверу. Због тога и имамо нејасне поруке на протестима, позиве на бојкот и на рушење постојећег политичког система”, сматра Антић.

Извор: Блиц

фото: Курир

The post Ивица Дачић и Антић за Блиц о ванредним парламентарним изборима appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »