Антић и Никодијевић уручили поклоне породиљама у КБЦ „Драгиша Мишовић“

Министар рударства и енергетике Александар Антић и председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић обишли су породилиште КБЦ „Драгиша Мишовић“ и уручили поклоне породиљама.

Антић је честитао празнике породиљама и запосленима у КБЦ, подсетивши да је ова болница након свих тешких година које је прошла и пожара који ју је захватио потпуно модернизована, те да без икакве сумње данас представља понос београдског здравства .

„Увек је највећа срећа бити у породилишту. На данашни дан, који је најрадоснији и промовише живот, треба да искажемо једно огромно поштовање пре свега према свим здравственим радницима који у интересу свих нас раде предано, посвећено, вредно сваког дана без обзира да лли је празник“, истакао је Антић.

Он је навео да је од почетка године на овом одељењу КБЦ-а рођено 35 беба, а само током Бадње вецери и ноћи између Бадњег дана и Божића рођене су три бебе.

Министар је посебне честитке упутио породиљи Ивани Коковић која је ноћас на свет донела пето дете, ћерку.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић истакао је да је КБЦ „Драдиша Мишовић“ жила куцавица здравственог система Београда и да ће Град Београд наставити да подржава ову здравствену установу.

„Договорили смо гашење старе котларнице у породилишту. Стекли су се услови изградњом топлодалековода са Новог Београда према Сењаку. Стигли смо до Четврте београдске гимназије и још 200 метара нас дели до болнице “Драгиша Мишовић“, тако да ћемо ове године заврсити и тај део посла“, казао је он.

Никодијевић је подсетио да је ово породилиште две године за редом проглашавано за најбоље у Србији.

„Наставићемо да пратимо политику владе када је у питању популациона политика. Ове године, поред свих мера подстицаја рађања, имамо нову меру, а то је посебно награђивање двојки“, казао је Никодијевић.

Како је рекао, поред свих мера владе за унапређења наталитета, породиље независно од помоћи коју добијају од државе, од Града Београда могу да добију и до 70, 80 хиљада динара.

Извор и фото: Танјуг

The post Антић и Никодијевић уручили поклоне породиљама у КБЦ „Драгиша Мишовић“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »